• https://api.whatsapp.com/send?phone=05521012184
  • https://www.twitter.com/@kifsamer
  • https://www.instagram.com/psikologizzetgullu
  • https://youtube.com/@psikologizzetgullu
Algı Tamircisi
www.izzetgullu.net
ELEŞTİRİ KÜLTÜRÜNÜN ÖNEMİ
22/09/2016
IŞİD değil sadece, FETÖ de meşruiyetini dini kaynaklara dayandırarak adam topladı yıllarca! Bu kaynakları eleştirince hala hoplayanlar var!
 
Eylemi doğuran zihindir. Bir zihni inşa eden şey ise dini, felsefi vb kaynaklardır. Burayı hedef aldığınızda hala hopluyor bazıları!
 
Zamanında FETÖ eleştirilebilseydi, hemen hoca, din düşmanı vb sözlerle psikolojik baskı kurulmasaydı bu sonuç ortaya çıkabilir miydi?
 
Dini görünümlü grupların iç yapısı zaten eleştiriye izin vermiyor, hatta bu yeteneği kökünden kurutuyor. Bari dışarıdan eleştirilebilsinler!
 
Sünnet düşmanı, ehli sünnet düşmanı, ajan, oryantalizm, dış mihrak gibi ithamlar mahalle baskısı oluşturuyor. Bu yapılara hizmet ediyor!
 
Yiğit olan, her şeyi şeffaf olan, gizli saklı işi olmayan eleştiriden korkmaz! Bir yerde eleştiriden korkuluyorsa orada sorun var demektir!
 
Peygamber olimpiyatlara geldi dendiğinde koca ülkede bir tek kişi eleştirmiyorsa o ülkede eleştiri önlenmemeli, bilakis teşvik edilmelidir!
 
Eleştiri yoldaki işaret tabelasıdır, kaza yapmadan manevra yapmayı sağlar. Eleştiri süpürgedir, gizli saklı mahfilleri temizler!
 
Eleştiri ağacın içine kurt düşmesini, ağacın içten içe çürümesini önler. Eleştiri olan yerde kırılan kol yen içinde kalmaz!
 
Allah 70 küsur ayette akledin der! Bu sorgulayın, eleştirin demektir. Bu ülke artık eleştiriyi düşmanlık zannetme huyunu terk etmelidir. 
 
En çok da din iman, Kur'an dedikleri halde bunca ayeti es geçen, bu fiili belleklere zındıklık olarak kazıyan yapılar eleştirilmelidir.
 
Eleştiri olan yerde büyük hatalar olmaz! Eleştiri kısa sürede tedbir alınmasını, yenilenmeyi, varsa hatadan yol yakınken dönmeyi sağlar.
 
Eleştirinin en büyük faydası eleştirilen kişi, sistem ve yapılaradır. Eleştiriden korkulan yerde mutlaka kirli, gizli saklı işler vardır!
 
Akıllı, irfanı yüksek insanlar her şeyi onaylayanların değil; eleştirilecek her şeyi eleştirenlerin gerçek dost olduklarını anlarlar.
 
Dünya doğru ile yanlışın, iyi ile kötünün mücadele meydanıdır. Eleştiri yanlışı, kötüyü, kötülüğü ifşa ederek doğruya ve iyiliğe hizmettir.
 
Hep eleştiriyorsun, sürekli eleştiriyorsun! Elbet böyle olacak! Bu kötü bir şey değildir. Birileri hep eleştirecek, sürekli eleştirecektir. Her eleştiri bir balyoz darbesidir. Ne kadar çok eleştiri, o kadar çok darbe!
 
Eleştiri; yapa yapa gelişen bir yetenektir. Bu yeteneğe sahip kişilerin sürekli eleştirmesi oluşan bir yetenekten istifade etmektir.
 
Çoğunluk onaylar. Çoğunluk susar ve sadece izler! Her zaman az sayıdaki kişi eleştirir. Sürekli eleştiri aradaki orantısızlığı dengeler.
 
Örneğin yüz binlerce kişi geleneksel dini öğretilerin hep iyi ve güzel yanlarını anlatır. Bırakalım da üç beş kişi de eleştirsin!
 
Diyanet, müftülükler, camiler, yüz binin üzerinde imam, ilahiyatlar, din hocaları, kurslar, tarikatlar, cemaatler, tekkeler, türbeler...
 
Bunca yapı tarafından sürekli iyi tarafı anlatılan bir sistemi bırakalım da üç beş kişi de eleştirsin! Güç her zaman eleştirilmelidir!
 
İnsanları köleleştirmenin yolu eleştiri zihniyetini yok etmekten geçer! Eleştirilmeyen bir güç zulüm aracına dönüşür. Eleştiri bu yapıların yol açtığı orantısız gücün kontrollü kullanımına hizmet eder.
 
Eleştirilmeyen her yapı uğrunda ortaya çıktıkları sorunlardan, söz gelimi hastalıklardan ve dinsizlikten çok daha tehlikeli hale gelirler.
 
Din ve tıp halk üzerindeki iki aşırı güç odağıdır. Bu aşırı gücün dengelenmesi ve orantılı hale gelmesi için eleştirilmeleri şarttır!
 
"Acımasız eleştiri" diye bir şey yoktur. Sadece, ortada acımasızca eleştirilmesi gerektiği kanaatine varılmış sorunlar var demektir! Bu tabir eleştiriyi değersizleştirmek için başvurulan bir algı tuzağıdır. 
 
Evet! "Acımasız eleştiri, kuru akıl" tabirleri eleştiriye ve aklı işletmeye karşı olan kişi ve kesimlerce sinsice üretilmiş bir algı çalışmasıdır!
 
"Acımasız eleştiri" olmaz! Acıma varsa zaten eleştiri olmaz! Eleştiri acımasızca yapılmalıdır. Eleştiride üslup farkı detay bir husustur.
 
Eleştiri zihinlerin tek yanlı girdilerle şartlanmasını önler. Şartlanma olmadığında robotlaşmış kişi ve kesimler de olmaz!
 
Tüm dini gruplar sürekli aynı kitapları okuturlar! Biter, başa döner, yine aynı kitapları okuturlar! Aynı kanalları izletir, aynı sohbetleri dinletirler. Bağlılarını dış uyarı girdilerine karşı bu şekilde kapatırlar. 
 
Bu çok etkili bir hipnozlama faaliyetidir. Bu iç işleyiş eleştiri zihniyetini köreltir ve robotlaşmaya yol açar. Aynı zamanda bu, bağnazlaştırır da! Çünkü dış dünyada başka hakikat olmadığını düşünmeye yol açar. Sorgusuz bir inanç bağnazlar yaratır.
 
Tek yanlı girdilerle şartlanma ve bunun doğal bir neticesi olarak da robotlaşma ülke güvenliği için de büyük bir tehdittir.
 
Çünkü robot uzaktan kontrol edilebilen bir araçtır. Robotlaşmış kişi ve kesim sayısı arttıkça uzaktan düğmesine basmak isteyenler çoğalır. 
 
(Aynı zamanda bu yapılar blok oy depolarıdır)
 
Eleştiri anlayışını yok ettikleri, kişilere biat esasına dayandıkları için cemaat ve tarikat türü kapalı yapılar büyük bir risktir.
 
Tepedeki 1,2 kişiyi maniple ettiğinizde koca kitleleri de etkileme imkanı verdiği için bu yapılar dış odaklar için birer cazibe merkezidir.
 
Ben 100 sene sonrayı bile planlayan odakların böyle cazibe merkezlerini es geçeceklerini, kontrollerini amaçlamayacaklarını zannetmiyorum!
 
Hatta ben içe kapalı, ilgisiz, asosyal, ruhban dindar tipleri yarattıkları için bu yapıların birer proje olduklarını sanıyorum!
 
Kur'andan kopuk din telakkisi ya içe kapalı, asosyal dindarlıklar ya da dini ideoloji haline getirmiş, yobaz, bağnaz fraksiyonlar yaratıyor.
 
Dengeli/mutedil dindarlık için tek kaynağın Kur'an olması büyük önem taşıyor. Aksi halde sadece dinin değil dindarlığın da ekseni kayıyor.


1077 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Birkaç Fikri Kırıntı - 26/12/2023
Sabahın beşinde
Hatalı Kandil Algısı - 26/01/2023
Kandil Var mı Yok mu?
Son Risale Dersi - 23/01/2023
Buldum Deme, Hep Ara
Niyet Ettim Kırbaç İçin Namaz Kılmaya - 22/01/2023
Allah Dışı Kaygılara Kulluk Ettirmek
Şu Zamanda Akla Kurt Düşürmenin Önemi - 22/01/2023
.
Mutsuz İnsan Projesi - 21/01/2023
.
Ruhlarımızdaki Şeriat Çatışması - 19/01/2023
Şeriat Yok Diye Yanacak Yıyız?
T.C. Teheccüde Kalkmıyor - 16/01/2023
Dini Olan Devlet Tağutlaşır
7 Milyarı Kesip Doğrayacak Mıyız? - 16/01/2023
 Devamı